В межах парламентської Кримської платформи омбудсмани 50 країн обговорять способи звільнення бранців Кремля

Дата: 20 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Україна ініціювала онлайн-зустрічі з омбудсманами різних країн щодо питань порушень прав людини на тимчасово окупованому Росією Кримському півострові. 

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець під час зустрічі з громадськими організаціями з нагоди 100 днів своєї роботи на посаді Омбудсмана України, передає кореспондент видання ZMINA

За його словами,  участь у цій зустрічі наразі підтвердили близько 50 омбудсманів. 

“На цій платформі ми будемо підіймати питання, зокрема бранців Кремля та громадян України, які отримали величезні роки ув’язнення, що масово штампують російські суди”, – прокоментував він. 

Дмитро Лубінець вважає, що міжнародний тиск діє на Російську Федерацію. 

“Ми це побачили по зерновій ініціативі, яка почала працювати через призму співпраці з ООН. Так само ми шукаємо додаткові аргументи, методи, механізми впливу на країну-агресора, щоб вона повертала бранців Кремля”, – додав омбудсман. 

Як повідомляє Кримська правозахисна група, станом на 14 вересня 2022 року щонайменше 140 громадян України перебувають у місцях позбавлення волі в межах політично мотивованого або релігійного кримінального переслідування. Росія продовжила своє політично вмотивоване переслідування кримських татар також після неспровокованого повномасштабного вторгнення в Україну.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter