В Маріуполі окупанти знесли чергову памʼятку – оригінальні дерев’яні двері ХІХ століття

Дата: 23 Травня 2024
A+ A- Підписатися

В тимчасово окупованому Маріуполі Донецької області російські військові продовжують руйнувати історичні об’єкти. Цього разу росіяни знесли оригінальні дерев’яні двері ХІХ століття.

Про це повідомляє Маріупольська міська рада.

Фото: Маріупольська міська рада

“На цей раз на історичній будівлі за адресою: Митрополитська, 38 зникли оригінальні дерев’яні двері ХІХ століття. Про це написали маріупольці у місцевих пабліках. За словами людей, на питання до підрядника, куди зникли історичні двері, він сказав, що не знає”, – розповіли в міськраді.

Раніше окупанти демонтували оригінальний барельєф на будинку архітектора Нільсена, у квітні під час так званої відбудови Драмтеатру російські підрядники зруйнували фігури. На них обвалився карниз фронтону.

Нагадаємо, що у ніч проти 20 травня російські війська вдарили по місту Ізюм Харківської області, поціливши в Будинок культури “Залізничник”. Памʼятці архітектури було вже понад 100 років. Перед початком повномасштабного вторгнення будівлю планували реконструювати.

За період із 24 лютого 2022-го до 25 квітня 2024 року РФ зруйнувала або пошкодила 1062 об’єкти культурної спадщини. З них пам’яток національного значення – 123, місцевого значення – 864, щойно виявлених об’єктів культурної спадщини – 75.

Міністерство культури та інформаційної політики ввело в дослідну експлуатацію інформаційно-комунікаційну систему обліку нерухомих об’єктів культурної спадщини України “Державний реєстр нерухомих пам’яток”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter