В “ЛНР” планують призивати на військову службу 18-річних юнаків

Дата: 16 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

У так званій “ЛНР” російські загарбники оголосили призов на військову службу юнаків, яким цьогоріч тільки виповнюється 18.

Про це повідомили у пресслужбі Луганської обласної військової адміністрації.

Фото: Depositphotos

“Тим часом у так званій“ЛНР” уведено в дію указ стосовно забезпечення призову на військову службу громадян 1996–2005 років народження. Тобто, забиратимуть тих, кому в цьому році тільки виповнюється 18 років. У ті громади, де військові комісаріати відсутні, для забезпечення планової роботи призовних комісій буде організовано доставку членів комісій”, – йдеться в повідомленні.

В Луганській ОВА також зазначили, що у загарбників значні фінансові проблеми.

“У Сєвєродонецьку підрядні організації за невеликі кошти наймають місцеве чоловіче населення на показові роботи з відновлення. Останні погоджуються, бо вибору зайнятися чимось іншим в них нема. Та після завершення робіт на об’єкті кошти їм просто не виплачують, після чого шукають нових бажаючих“, зазначив очільник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Крім того, окупанти не в змозі полагодити комунікації, що були пошкоджені під час негоди. За даними ОВА, попри те, що минуло вже понад два тижні після завершення березневої негоди на теренах Луганщини, але в низці населених пунктів світло так і не полагодили. До прикладу, навколо того ж Сєвєродонецька. Жителів Борівського прохають почекати ще півтора місяця – до літа.

Нагадаємо, наприкінці 2022 року російські загарбники, щоб поповнити склад ворожих підрозділів на Сєвєродонецькому напрямку, посилили заходи примусової мобілізації на тимчасово окупованій території Луганської області.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter