У Києві тітушки газом і пострілами розігнали людей, які протестували проти незаконного будівництва

Дата: 15 Січня 2020
A+ A- Підписатися

У Києві на Микільсько-Слобідській вулиці вранці 14 січня розігнали газом та пострілами протестувальників, які вийшли проти незаконного будівництва.

Про це повідомив колишній народний депутат Борислав Береза на своїй сторінці у фейсбуку.

Это даже не дно! Это полное днище и импотенция со стороны киевской полиции! Киев, 21 век. Конец эпохи бедности и вранья. Но этой ночью на Никольской Слободке били, стреляли и травили газом киевлян. И все это происходило после того как вчера Киевблагоустрий выдал предписание на демонтаж нового забора незаконной стройки, а Департамент охраны культурной спадщины выдал "Предписание на остановку строительных работ". И после этого титушня напала на людей при откровенном попустительстве Нацполиции. Задача титушек была завести строительную технику на ту самую скандальную стройку, которую начал еще Микитась. Не знаю, кто теперь стоит за титушками и слепотой киевской Нацполиции, но видимо эти люди работают теми же методами, что и Микитась ранее. В итоге 4 пострадавших от газа и стрельбы, а так же множество избитых. Андрей Крищенко, Вы как начальник Киевской полиции, разберитесь в котором часу поступила заявка вызовы полиции на пульт и почему полиция не приехала сразу? Кто будет из руководства районной полиции нести ответственность за то, что титушня гоняла людей по дворам и избивала? Почему полицейские появились лишь через 35 минут после вызова? Если полиция появляется через полчаса после нападения и начала массовой драки, то возникает много вопросов и появляется желание в следующий раз не вызывать полицию, а решить вопрос в стиле уличного правосудия с использованием всех доступных средств самообороны. Раз полиция не хочет или не может защищать граждан, то граждане будут защищать себя сами. Это вопрос выживания.PS Вот почему назрел вопрос легализации короткоствольного оружия в Украине. Преступники и так вооружены и хорошо организованы. А законопослушные граждане должны иметь право на самооборону.

Gepostet von Borislav Bereza am Dienstag, 14. Januar 2020

 

“Цієї ночі на Микільській Слобідці били, стріляли і труїли газом киян. І все це відбувалося після того, як учора Київблагоустрій видав припис на демонтаж нового паркану незаконного будівництва, а Департамент охорони культурної спадщини видав “припис на зупинку будівельних робіт”. І після цього тітушня напала на людей при відвертому потуранні Нацполіції”, – написав Береза

Він повідомив про чотирьох постраждалих від газу та стрілянини, а також про “безліч” побитих.

На оприлюдненому Березою відео видно бійку з палицями, газом, звуком пострілів і вантажну автотехніку, яка намагається проїхати повз людей, що блокували їй проїзд. За його словами, завданням тітушок було допомогти заїхати будівельній техніці на територію скандального будівництва.

Береза також обурився, що поліція на місце інциденту приїхала лише за 35 хвилин після виклику.

“Хто буде з керівництва районної поліції нести відповідальність за те, що тітушня ганяла людей по дворах і била? Раз поліція не хоче або не може захищати громадян, то громадяни будуть захищати себе самі. Це питання виживання”, – додав він.

Зі свого боку відділ комунікації Національної поліції Києва повідомив про двох осіб, які дістали тілесні ушкодження внаслідок сутички “між місцевими мешканцями та охоронцями будівельного майданчика”.

“Сутичка сталася між громадськими активістами та охоронцями будівництва. Близько 7:00 до столичної поліції надійшло повідомлення про бійку на вулиці Микільсько-Слобідській. За вказаною адресою прибули патрульні поліцейські та слідчо-оперативна група Дніпровського управління поліції”, – прозвітували в поліції.

За цим фактом слідчі Дніпровського управління поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 ККУ (“Хуліганство”).

Паралельно правоохоронці закликали “обидві сторони конфлікту вирішувати спірні питання мирним шляхом та виключно в межах правового поля”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter