У Криму продовжили арешт вісьмом фігурантам справи “Хізб ут-Тахрір”

Дата: 12 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

Підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя продовжив арешт на три місяці вісьмом фігурантам другої сімферопольської справи “Хізб ут-Тахрір”.

Про це повідомляють активісти “Кримської солідарності”.

Рустема Шейхалієва, Тофіка Абдулгазієва, Раїма Айвазова, Біляла Адилова, Джеміля Гафарова, Фархода Базарова, Рустема Сейтхалілова і Шабана Умерова залишили під арештом у СІЗО до 15 лютого 2020 року.

Суд відхилив клопотання сторони захисту всіх фігурантів про зміну запобіжного заходу через “тяжкість висунутих звинувачень”. 

“На судовому засіданні нами було подано низку клопотань. Однак суддя всі клопотання відхилив, жодне не прийняв, тому сьогодні ми не отримали змагального процесу, а отримали однобокий процес у бік звинувачення, який заздалегідь передбачав обвинувальний ухил. Раїм Айвазов заявив відвід судді і прокурору, однак суд відхилив його, і відразу було зачитано постанову”,розповів адвокат Рустем Кяміл у коментарі “Крим.Реалії”.

Як відомо, після окупації Криму Росія тисне на кримських татар та мусульман півострова, звинувачуючи їх в екстремізмі та участі в забороненій на території РФ організації “Хізб ут-Тахрір”. Нещодавно силовики навідалися до мечеті в селищі Курці, де вирішили провести оперативно-розшукові заходи під час п’ятничної молитви.

На початку цього року ФСБ провела масштабний обшук у будинках кримських татар у Сімферополі. Задля цього оточили цілий мікрорайон у місті. Під час обшуків затримали 20 людей, а деяких з них, за інформацією адвокатів, катували.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter