В Індії жертву зґвалтування підпалили перед свідченнями в суді – дівчина померла 

Дата: 09 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

У Делі померла 23-річна жертва зґвалтування. На неї напали, коли вона прямувала до суду, аби дати свідчення у своїй справі. Припускають, що нападником був її ґвалтівник.

Про це повідомляє ВВС.  

Учасниця акції протесту в Індії

Дівчина зазнала опіків 90% шкіри. У березні вона подала заяву про те, що її зґвалтували двоє чоловіків в Уннао в штаті Уттар Прадеш, що на півночі Індії. 

Сестра жінки вимагає покарання смертю для цих чоловіків. Вона також заявила, що родина не полишить судової справи і домагатиметься правосуддя. 

Нагадаємо, що, згідно з даними, опублікованими урядом країни, у 2017 році в Індії насильства зазнали понад 33 600 жінок. Це означає, що кожного дня в країні від насильства потерпають понад 90 жінок. Увага до сексуального насильства в Індії зросла 2012 року, коли в Делі просто в автобусі група чоловіків зґвалтувала та вбила 23-річну студентку. Тоді в країні розпочалися масові протести. У 2018 році після кількох гучних нападів уряд Індії підвищив терміни покарання за зґвалтування жінок, а також запровадив смертну кару за зґвалтування дітей. 

Водночас попри жорсткість законів та засудження подібних злочинів як політиками, так і широкою громадськістю рівень насильства та дискримінації щодо жінок в Індії залишається високим. 

 

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter