В Індії двох хлопчиків забили до смерті за те, що вони сходили в туалет на вулиці

Дата: 27 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

В індійському штаті Мадх’я-Прадеш двоє чоловіків забили палицями до смерті двох хлопчиків, які сходили в туалет на вулиці.

Про це повідомляє BBC.

12-річний Рошні та 10-річний Авінаш походили з родини, що належить до касти далітів, яких також називають недоторканними. Родина дітей була малозабезпеченою, а тому не могла побудувати туалет у власному будинку. 

Обох хлопчиків до смерті забили чоловіки, які належали до вищої касти. Наразі, як повідомляють журналісти, зловмисників затримали та висунули їм підозру. 

Проблема дефекації на вулицях в Індії дуже поширена серед бідного населення та стає однією з основних причин нападів на дівчат і жінок. Задля її вирішення в країні працює спеціальна програма “Чиста Індія”, яка, за словами прем’єр-міністр Нарендра Моді, має “звільнити Індію від дефекації” до жовтня поточного року. Сім’я хлопчиків, як зазначають журналісти, не встигла отримати субсидію від держави та побудувати вбиральню. 

Відомо, що конституція Індії забороняє дискримінацію людей з різних каст, проте вбивства та напади на цьому ґрунті досі поширені в країні. Так, минулого року молодого фермера з найнижчої касти в штаті Гуджарат забили до смерті тільки через те, що він мав коня і їздив верхи.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter