У держбюджеті на 2020 рік збільшили фінансування “Суспільного”

Дата: 13 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Відповідно до закону про Державний бюджет на 2020 рік Національній суспільній телерадіокомпанії України виділили 1,7 млрд грн фінансування. Це найбільша сума коштів, яку “UA: Суспільне мовлення” отримувало будь-коли – вона дозволить закупляти і виробляти якісний контент.  

Про це на своїй сторінці у фейсбуку пише Тарас Шевченко, директор Центру демократії та верховенства права.  

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про Державний бюджет на 2020 рік. А Центр демократії опублікував…

Gepostet von Taras Shevchenko am Freitag, 13. Dezember 2019

 

“Ми вітаємо виділення 1,7 млрд гривень – це суттєве збільшення фінансування для незалежного суспільного мовника. І це найбільша сума коштів, яку Суспільне отримувало будь-коли. Водночас ми закликаємо профільні комітети парламенту спільно з Міністерством фінансів України та НСТУ розглянути можливості запровадження більш захищеного механізму фінансування для посилення незалежності і стабільності Суспільного мовлення в майбутньому”, – висловив Шевченко позицію Центру щодо фінансування суспільного мовника.  

Автори звернення нагадують, що у 2019 році Суспільне мало отримати 1,86 млрд гривень, натомість Верховна Рада зменшила розмір видатків за цією статтею до 1 млрд 5 млн 100 гривень, що становило приблизно 57% необхідної суми. Схожа ситуація була і в плануванні бюджету на 2018 рік, коли Суспільне недоотримало 50% фінансування, визначеного законом (776,7 млн гривень замість 1,54 млрд). Це змусило компанію перейти в режим жорсткої економії і заморозити виробництво низки нових проєктів, які б мали покращити контент Суспільного.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter