В Англії затримали трьох молодиків, які спародіювали смерть афроамериканця Флойда

Дата: 02 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Троє молодиків з Англії опублікували відео, в якому спародіювали момент насильства з боку поліцейського з Міннеаполіса щодо афроамериканця Джорджа Флойда, який призвів до смерті останнього. Авторів відео затримали за підозрою в скоєнні злочину на ґрунті ненависті. 

Про це повідомляє Daily Mail. 

“У неділю офіцери заарештували двох чоловіків віком 19 років та чоловіка віком 18 років за підозрою в поширенні матеріалу, що спричинив занепокоєння та страждання. Наразі затриманих звільнено під заставу. Ми розуміємо, що ця публікація в соціальних мережах спричинила значне засмучення, і ми хочемо запевнити громадськість, що її розслідують жорстоко і розглядають як злочин ненависті”, йдеться в заяві правоохоронців. 

Троє підлітків опублікували відео в Snapchat минулого тижня. Згодом вони закрили свої профілі в соціальних мережах, оскільки почали отримувати погрози вбивством через публікацію. 

Нагадаємо, що 46-річний Джордж Флойд загинув 25 травня, невдовзі після того, як його затримала поліція. Як видно на записах, що почали швидко поширюватися фейсбуком, один з поліцейських понад п’ять хвилин тиснув коліном на шию чоловіка. Водночас Флойд благав правоохоронця зупинитися та казав, що йому немає чим дихати.  

Свідки інциденту, які почали знімати дії поліції на телефони, також казали поліцейським припинити душити чоловіка, проте викликали швидку тільки тоді, коли побачили, що Флойд не дихає. Констатували смерть чоловіка вже в шпиталі.

Після смерті афроамериканця тисячі людей вийшли на протести.  

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter