В Афганістані таліби наказали відрубувати голови жіночим манекенам, порівнявши їх з ідолами

Дата: 03 Січня 2022
A+ A- Підписатися

В афганській провінції Герат бойовики ультраправого ісламістського руху “Талібан” наказали власникам магазинів відрубати голови жіночим манекенам, порівнявши їх з ідолами.

Про це повідомляють The Times та афганське видання Raha Press.

Джерело: AFP

Чиновники Міністерства пропаганди моралі видали таке розпорядження, бо вважають, що люди поклоняються манекенам, як ідолам. Згідно з Кораном ідолопоклонство – непрощенний гріх.

Власники магазинів намагались пояснити, що використовують манекени лише для демонстрації одягу. Також продавці скаржились, що манекени коштують дорого — до 200 доларів.

У “Талібані” відкинули всі заперечення та попередили, що за порушення рішення буде “суворе покарання”.

Нагадаємо, що основою політичної програми руху “Талібан”, який захопив владу в Афганістані в серпні 2021 року, стали заклики до організації життя в країні на основі норм ісламського права – шаріату – у його радикально традиційних трактуваннях. Серед іншого жінкам забороняється працювати, лікуватись у лікарів чоловічої статі, з’являтися в громадських місцях з відкритим обличчям і без чоловіка або родича чоловічої статі. Крім того, таліби принципово виступали проти освіти для жінок і часто атакували школи.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter