Узеїра Абдуллаєва госпіталізували із СІЗО в критичному стані

Дата: 04 Травня 2018
A+ A- Підписатися

Узеїра Абдуллаєва, якого окупаційна влада Криму підозрює в тероризмі та утримує в СІЗО, госпіталізували в критичному стані у лікарню імені Семашка в Сімферополі.

Про це на Facebook повідомляють активісти з “Кримської солідарності”

 

Сьогодні мама Абдуллаєва відвідала його у СІЗО.

“Ігноруючи листи адвокатів, родичів, громадськість, адміністрація СІЗО продовжувала до сьогоднішнього дня тримати Узеїра Абдуллаєва на території СІЗО, незважаючи на всі медичні показання до термінової госпіталізації”, – написали активісти.

Російські силовики говорили, що відвезли Абдуллаєва до лікарні імені Семашка в Сімферополі, але рідні та активісти не змогли знайти його там. Пізніше мати політв’язня повідомила, що й у 6-ій міській лікарні кримського татарина також немає.  

Нагадаємо, 45-річного кримчанина Узеїра Абдуллаєва затримали 12 жовтня 2016 року представники російської окупаційної влади на півострові. Чоловіка арештували за звинуваченням у причетності до організації “Хізб ут-Тахрір”, що вважається в Росії терористичною. В Україні вона не заборонена.

Раніше про погіршення стану здоров’я кримчанина повідомив його адвокат. Він розповів, що лікар, який його оглядав, повідомив про зараження крові, але в СІЗО ігнорують цю інформацію. Мати Абдуллаєва заявила, що в її сина кілька днів тримається висока температура, опухла й набрякла нога, він відчуває сильні болі. Вона зазначила, що Абдуллаєву колють антибіотики та дають жарознижуючі препарати, які, однак, не діють. 

Пізніше Абдуллаєва перевели в медсанчастину СІЗО.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter