Уряд зобов’язав місцеву владу забезпечити необхідним дитбудинки сімейного типу

Дата: 01 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення, яким зобов’язав органи місцевої влади забезпечити житлові приміщення, що надаються в користування дитячим будинкам сімейного типу, необхідними меблями й технікою.

Про це міністр соціальної політики Марина Лазебна розповіла сьогодні на брифінгу за результатами засідання уряду, повідомляє Укрінформ.

“Сьогодні уряд зобов’язує органи місцевої влади забезпечити житлові приміщення, які надаються в користування дитячим будинкам сімейного типу, необхідними меблями, побутовою технікою та іншими предметами тривалого вжитку. Друге – ми хочемо, щоб місцева влада забезпечувала прийомних дітей і дітей-вихованців, яким встановлено інвалідність, необхідними пристосуваннями та послугами за місцем їхнього проживання відповідно до їхніх індивідуальних потреб на виконання індивідуальної програми “Реабілітація дитини з інвалідністю”, – сказала Лазебна.

Окрім того, за її словами, уряд підтримав зміни до законодавства для надання права особам із-поміж дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які мають інвалідність, проживати та виховуватись у прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу до 23-річного віку, незалежно від того, чи навчаються вони в закладах професійно-технічної освіти, чи в закладах вищої освіти.

“Ми збільшуємо розмір державної соціальної допомоги на дітей, які виховуються в прийомних сім’ях і дитячих будинках сімейного типу. Нині ми сподіваємося на ухвалення законопроєкту, який перебуває у Верховній Раді й підготовлено до другого читання, бо там також буде збільшено розмір допомоги на дітей, які під опікою”, – додала міністр.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter