Пенсійний фонд перерахує виплати родинам загиблих на Донбасі військових

Дата: 06 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про надання адресної допомоги до пенсій членам родин військовослужбовців, зокрема добровольців, які загинули під час участі в АТО / ООС.

Про це повідомили в Офісі президента. 

Ще в липні Володимир Зеленський доручив Кабінету Міністрів розібратися з проблемою несправедливого нарахування пенсій родинам воїнів, загиблих в АТО / ООС. Річ у тім, що військові, які загинули на Донбасі у 2014–2018 роках, тоді отримували зарплату, на декілька тисяч гривень меншу. Тому пенсії, які надходять їхнім батькам, відрізняються від пенсій батьків тих воїнів, які загинули, отримуючи вищу заробітну плату.

“Я був у Луцьку останній раз, і, скажу відверто, було дуже неприємно, коли одна мати каже: “Невже наші діти, які загинули, захищаючи Україну, гірші за тих дітей, які загинули зараз, у 2019–2020 роках? Невже це справедливо?” Це дуже несправедливо. Батьки отримували різні гроші”, – розповів Зеленський.

За дорученням Зеленського Мінсоцполітики підготувало комплексне впорядкування солідарної пенсійної системи, спрямоване на зменшення розриву між мінімальними та максимальними пенсіями, а також програму підвищення пенсій, яку в уряді пропонують реалізувати у 2021 році. Відтепер найменша пенсійна виплата для членів сімей загиблих, де є один непрацездатний, становитиме 7800 грн, якщо двоє непрацездатних – 12 200 грн, якщо троє – максимальна пенсійна виплата становитиме 17 120 грн.

“Пенсійний фонд проводить зараз перерахунки пенсій, і у вересні родини отримають дві виплати – і за серпень, і за вересень”, – наголосила очільниця Мінсоцполітики Марина Лазебна.

Президент зазначив, що рішення Кабміну поширюватиметься на дев’ять тисяч членів сімей загиблих військовослужбовців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter