Уряд удосконалив організацію надання соціальних послуг людям із психічними порушеннями

Дата: 30 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися
Уряд удосконалив організацію надання соціальних послуг, зокрема, людям з інвалідністю та особам літнього віку, які мають психічні порушення.
 
Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики.
 
Джерело: Офіс Омбудсмана
Відтепер зміниться механізм виявлення осіб з інвалідністю, осіб літнього віку, які мають психічні порушення та потребують соціальних послуг і перебувають у закладах з надання психіатричної допомоги, установах виконання покарань, слідчих ізоляторах, спеціалізованих установах для осіб, які відбули покарання у вигляді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, закладах для бездомних осіб, та оцінювання потреб таких осіб у соціальних послугах.
Крім того, зміни торкнулися “унормування питання, пов’язаного зі способом подання заяви про надання соціальних послуг і відповідних документів.
Спрощеного порядку надання соціальних послуг стаціонарного догляду, паліативного догляду, догляду вдома, підтриманого проживання особам з інвалідністю, особам літнього віку з числа внутрішньо переміщених осіб, осіб, постраждалих внаслідок збройного конфлікту, тимчасової окупації, надзвичайної ситуації техногенного чи природного характеру, нещасних випадків, пацієнтів закладів з надання психіатричної допомоги, бездомних осіб, засуджених осіб, звільнених осіб, які страждають на психічні розлади.
Прийняття рішення про надання соціальних послуг та надсилання його бездомній особі, звільненій особі, особі із залежністю від наркотичних засобів чи психотропних речовин, ВІЛ-інфікованій особі.
Визначення механізму припинення надання соціальних послуг надавачем соціальних послуг або структурним підрозділом з питань соціального захисту населення районної у місті Києві та Севастополі державної адміністрації, виконавчим органом сільської, селищної, міської ради“, – про це йдеться у повідомленні.
Нагадаємо, в Україні запустили подкаст про життя людей з психічними розладами в реабілітаційних центрах, психоневрологічних інтернатах і психлікарнях.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter