Урсула фон дер Ляєн: Європу заливає дезінформація й маніпуляції з боку Росії

Дата: 08 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Останніми тижнями Європу заливає хвиля дезінформації й маніпуляцій з боку Росії, щоб послабити підтримку України: спостерігається багато кібератак, дезінформації, гібридних атак, довгострокових шпигунських кампаній, спрямованих проти країн Євросоюзу.

На цьому наголосила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час Європейського економічного конгресу в польському місті Катовіце, пише Укрінформ.

Урсула фон дер Ляєн. Джерело: EPA-EFE / STEPHANIE LECOCQ

За словами політикині, Європа розуміє, Росія намагається всілякими способами діяти всередині ЄС і ззовні, щоб встановити свій контроль над європейським континентом. 

“Те, що зараз відбувається в Україні й за що борються українські воїни, стосується також нас. Це – війна, в якій ідеться про зміни кордонів у Європі, про європейську війну і знищення незалежності України. Це також війна з ЄС та всією міжнародною системою, яка діє за принципами”, – сказала президентка Єврокомісії.

Прагнення Росії панувати в Європі – це не теоретична загроза, а відкрито задекларована мета, підкреслила вона. Фон дер Ляєн додала, що Польща найкраще знає цю загрозу, тому ЄС треба дослухатися до Варшави.

Водночас вона запевнила, що Європа підтримуватиме Україну так довго, як це буде необхідно.

Президентка Єврокомісії повідомила, що в разі переобрання на наступний термін вона призначить єврокомісара з оборонних питань, завданням якого буде, зокрема, підтримка і розвиток найсучаснішого оборонно-промислового комплексу країн ЄС для найкращої готовності до оборони й захисту від зовнішньої агресії.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що 2023 року дезінформація та неправдива інформація вперше очолили список найбільших короткострокових глобальних ризиків у світі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter