Уряд схвалив концепцію соціальної програми запобігання та протидії домашньому насильству

Дата: 10 Жовтня 2018
A+ A- Підписатися

Кабінет Міністрів схвалив Концепцію Державної соціальної програми запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі на період до 2023 року.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила заступниця міністра соціальної політики Наталія Федорович.

Основними складовими документа стали пункти про належне виявлення та реагування, надання якісної та своєчасної допомоги постраждалим від насильства, а також формування нульової толерантності до насильства у населення, запобігання насильству.  

“Ще один крок до імплементації Закону “Про запобігання та протидію домашньому насильству” зроблений!” – прокоментувала рішення уряду чиновниця.

Нагадаємо, що в грудні минулого року Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект № 5294 “Про запобігання та протидію домашньому насильству”. Згідно з текстом закону, він визначає організаційно-правові засади запобігання та протидії домашньому насильству та основні напрями реалізації державної політики в цій сфері.

Закон також визначає поняття, пов’язані з домашнім насильством.

Читайте також інструкцію для тих, хто зіткнувся з домашнім насильством

Нещодавно набув чинності наказ Міністерства внутрішніх справ №654 про термінові заборонні приписи в ситуаціях домашнього насильства, які дозволяють поліцейським заборонити приходити агресорам назад до жертви.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter