Уряд ліквідував пенітенціарну службу

Дата: 18 Травня 2016
A+ A- Підписатися

Кабінет міністрів ліквідував Державну пенітенціарну службу та передав її повноваження Міністерству юстиції.

Відповідне рішення уряд ухвалив на сьогоднішньому засіданні.

Перша заступниця міністра юстиції Наталія Севастьянова, наголошуючи на необхідності змінювати пенітенціарну систему, зазначила, що 75 років не змінювалися “стандарти виконання покарань, більшість установ – вони навіть не радянські, вони царських часів”.

Серед пріоритетів реформування Севастьянова назвала гуманізацію і повноцінне запровадження Служби пробації – системи пробаційних центрів із нагляду за засудженим із покладенням на нього певних зобов’язань і обмежень, але без ізоляції від суспільства.

“Реформа передбачає, що ми відмовляємося від радянських кримінально-виконавчих інспекцій і на їх місці будуємо пробаційні центри на рівні районів по всій країні”, – зазначила представниця Мін’юсту.

“Йдеться про долю майже 80 тисяч людей, які зараз перебувають за ґратами, йдеться про долі тих людей, які їх охороняють – тому що умови утримання в колоніях такі, що… Знаєте, є такий вислів: той, хто охороняє, і той, хто там перебуває за ґратами – фактично, сидять спільно в тюрмі. Це просто по різні боки від стіни”, – сказав міністр юстиції Павло Петренко.

Відповідно до концепції, в Мін’юсті будуть створені три нових департаменти (пробації, ресурсного забезпечення та режимного), які будуть виконувати функції, що раніше покладалися на службу. Крім того, реформа передбачає створення відділу інспекції установ пенітенціарної системи.

Обласні управління пенітенціарної служби будуть ліквідовані, а замість них будуть створені п’ять міжрегіональних управлінь. Крім того, співробітникам пенітенціарних установ планується підвищити зарплату.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter