Уранці в Джанкойському районі російські силовики обшукали будинки трьох кримськотатарських родин

Дата: 19 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Уранці 19 грудня російські силовики обшукали будинки кримських татар у селі Тургенєво (Медведівка) Джанкойського району, що розташоване неподалік адмінкордону між Херсонською областю та тимчасово окупованим Росією Кримом. 

Про це виданню ZMINA повідомили активісти громадського об’єднання “Кримська солідарність”.

Ернест та Марлен Ахаєви

Попередньо відомо про обшуки в будинках трьох рідних братів – Марлена, Ернеста та Амета Ахаєвих. Дружина Марлена Ахаєва бачила, як його посадили в сірий мікроавтобус “Форд” без номерів. Повідомляється, що в усіх родинах є неповнолітні діти.

Після обшуку силовики відвезли в невідомому напрямку Марлена та Ернеста Ахаєвих. Молодший брат Амет залишився вдома. У них забрали телефони, планшети, ноутбуки.

“Близько сьомої години прийшли, постукали у двері. Вийшов чоловік. Потім сказали, щоб ми віддали їм телефони. Вони забрали наші телефони, запитали, кому ми телефонували, хто проживає в нашому будинку. Сказали, щоб ми їм віддали ноутбук, якщо він має. Ноутбук вони забрали, паспорт та телефон. Сказали, що це їм потрібно для перевірки. Більше нічого не казали. Коли забирали чоловіка, сказали, що треба поїхати до його брата Марлена”, — повідомила “Кримській солідарності” дружина Ернеста Ахаєва Есма.

 

 

У “Кримській солідарності” вказують, що обшуки санкціонував “суд”, утім поки не відомо, яку статтю Кримінального кодексу Росії інкримінують чоловікам. 

Рідні затриманих уклали угоду з кримським адвокатом Едемом Семедляєвим. 

Родичі зателефонували до “поліції” півострова та повідомили про злочин викрадення. 

Повідомляється, що всі троє братів вирощують у теплицях овочі та продають їх на джанкойському ринку. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter