Унаслідок російського обстрілу Харківщини загинуло двоє цивільних, також окупанти поранили п’ятьох людей у Харкові

Дата: 16 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

У Харківській області внаслідок обстрілу військами РФ цивільного автомобіля загинули двоє людей. Крім того, росіяни обстріляли Харків ракетами С-300, через це п’ятеро людей отримали поранення.

Про це повідомили очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов та пресслужба Харківської обласної прокуратури.

“Сьогодні російська армія обстріляла автомобіль на дорозі поблизу с. Стрілеча. Попередньо, ПТКР. Станом на зараз відомо про двох загиблих — чоловік та жінка. Також отримав поранення 73-річний цивільний чоловік. Дані уточнюються”, зазначили у прокуратурі.

Окрім того, близько 11:00 окупанти обстріляли село Петропавлівка Куп’янського району, попередньо, з артилерії. Пошкоджено автомобіль, отримав поранення 23-річний цивільний чоловік. На місці працюють прокурори, слідчі поліції та вибухотехніки.

За процесуального керівництва Куп’янської та Дергачівської окружних прокуратур Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 Кримінального кодексу).

Також російські окупанти завдали 5 ударів ракетами С-300 по Холодногірському району Харкова.

“За попередньою інформацією медиків, поранені 5 цивільних, стан потерпілих – легкий та середній, загрози життю немає”, зазначив Синєгубов.

Він додав, що екстрені служби ліквідують наслідки влучань.

Крім того, сьогодні вдень окупанти завдали артилерійського удару по Козачій Лопані на Харківщині. Поро це повідомив начальник Дергачівської МВА В’ячеслав Задоренко

“Ворожі війська завдали близько 15-ти ударів (попередньо – з артилерії) по селищу, пошкодивши щонайменше 5 приватних будинків, магазини та лінії електропередач”, написав він.

Наразі профільні служби працюють на місці з метою ліквідації наслідків обстрілів та відновлення електропостачання.

Нагадаємо, 14 вересня після опівночі російські війська з артилерії обстріляли село Новодмитрівка на Херсонщині. Загинула шестирічна дитина, ще четверо людей, серед яких підліток отримали поранення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter