Унаслідок ракетного обстрілу Запоріжжя загинули 12 осіб, рятувальники шукають людей під завалами

Дата: 09 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

У ніч на 9 жовтня російські війська випустили по житловому сектору Запоріжжя 12 ракет. Відомо про щонайменше 12 загиблих, ушпиталено 49 постраждалих, з них 6 дітей.

Про це повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

Наслідки обстрілу Запоріжжя з боку військ РФ. Джерело: телеграм-канал Олександра Старуха

Близько 6 ранку Старух поінформував про 17 загиблих, але пізніше оновив дані. Наразі інформація щодо постраждалих уточнюється.

“Сьогодні вночі ворог застосовував тактичну авіацію задля ракетного удару по обласному центру. За попередньою інформацією, літаки випустили по Запоріжжю 12 ракет… Наразі відомо про 12 загиблих. Ушпиталено 49 постраждалих, з них 6 дітей. Інформація уточнюється. Під завалами можуть знаходитись люди. На місцях подій триває рятувальна операція. Вже врятовано 8 осіб“, – йдеться у повідомленні

Старух зазначив, що більшість ракет влучили в житлові багатоповерхові та приватні будинки в одному з районів Запоріжжя. Частково зруйновано 9-поверховий будинок, а також п’ять приватних будинків. Крім того, уражені об’єкти інфраструктури. Пошкоджено 20 автомобілів.

Секретар міської ради Анатолій Куртєв повідомив, що комунальники починають працювати, але людей не вистачає, тому всі небайдужі запоріжці можуть долучитись до розбирання завалів.

Раніше ZMINA повідомляла, що у ніч на 6 жовтня росіяни завдали сім ударів ракетами С-300 по Запоріжжю та влучили у житлові будинки. 8 жовтня з-під завалів рятувальники дістали тіло дев’ятнадцятої жертви російського обстрілу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter