Унаслідок повномасштабного нападу Росії вже загинуло 198 цивільних, серед них троє дітей — Ляшко

Дата: 26 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Унаслідок повномасштабного нападу Росії вже загинуло 198 цивільних, серед них троє дітей.

Про це у фейсбуці повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Фото: https://www.instagram.com/ohmatdyt/

За оперативними даними, від рук загарбників маємо 198 загиблих, з них 3 дітей, 1115 поранених, з яких 33 дитини“, написав він.

У найбільшій в Україні дитячій спеціалізованій лікарні “Охматдит” повідомили, що 26 лютого “швидка” доставила до них орієнтовно 7-річну дитину у вкрай тяжкому стані після обстрілу російськими військовими. Швидку допомогу викликали солдати Збройних сил України.

У хлопчика виявили осколкове поранення шиї з правого боку, множинне осколкове пошкодження м’яких тканин, рвану рану голови та контузію мозку.

Через тяжкість поранення для зупинки кровотечі довелося проводити оперативне втручання просто у приймальному відділені травматологічного пункту лікарні.

Зараз дитина перебуває в реанімації в критичному стані на штучній вентиляції легень, його життя підтримується за допомогою апаратів. Дитина без свідомості, хлопчику здійснюють переливання компонентів крові. Де батьки малюка — наразі невідомо“, йдеться у повідомленні.

Поранений хлопчик в документах записаний як “Невідомий №1”

Ми вимагаємо від агресора терміново зупинити атаки по цивільних та дітях. Команда медиків “Охматдиту” звертається до всієї світової спільноти: допоможіть нам. Це кровопролиття в європейській державі у ХХІ столітті має закінчитися“, йдеться у заяві “Охматдиту”.

У лікарні зазначили, що через напад Росії на Україну вимушені вдатися до принципів воєнного сортування й не проводити  планові операції, щоб екстрено рятувати здорових дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій.

Нагадаємо, російська армія обстріляла з “Градів” дитячий будинок у місті Ворзель, що на Київщині. У закладі перебувало 50 дітей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter