На Одещині через обстріли росіян троє людей отримали поранення

Дата: 08 Травня 2022
A+ A- Підписатися
7-8 травня унаслідок обстрілів Одещини з боку військових РФ троє цивільних жителів зазнали поранень, крім того, пошкоджені житлові будівлі та інфраструктура.
 
Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура.
 
Наслідки обстрілу Одещини

За даними слідства, 7 травня 2022 року російські військові завдали ракетних ударів по об’єктах цивільної та критичної інфраструктур у Київському та Малиновському районах Одеси. В результаті ворожих атак зазначені об’єкти зазнали суттєвих руйнувань. Вибуховою хвилею пошкоджено близько 250 квартир мирних мешканців у житловому будинку поруч з місцем події у Київському районі Одеси. Постраждалих немає”, – йдеться у повідомленні.

Також у ніч на 8 травня збройні сили Росії обстріляли ракетами Болградський та Одеський райони Одещини. Унаслідок обстрілу суттєвих пошкоджень зазнала критична інфраструктура Болградського району, частина населених пунктів залишилась без електро- та водопостачання, однак жертв та постраждалих немає. Внаслідок обстрілу Одеського району, за даними слідства, трьох мирних мешканців госпіталізували до лікарні з пораненнями. Загиблих немає. Пошкоджень зазнали приватні будинки: вибиті вікна, двері, зруйновані фасади будівель та пошкоджені автомобілі.

Наслідки обстрілу Одещини

Правоохоронці наголошують, що будь-які військові об’єкти на постраждалих територіях відсутні. Дії окупантів суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, які прямо забороняють напади на цивільне населення та цивільні об’єкти.

Прокуратура розпочала досудові розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Ця стаття передбачає ув’язнення від 8 до 12 років.

Раніше ZMINA повідомляла, що 7 травня російські військові випустили по Одесі шість ракет за допомогою стратегічної авіації. 

Внаслідок влучання чотирьох ракет в Одесі пошкоджено цивільне підприємство з виробництва меблів у житловому районі.

Дві ракети влучили також у раніше зруйновану злітно-посадкову смугу аеропорту. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter