Умерову відмовили в апеляції про зміну розгляду його справи

Дата: 04 Травня 2017
A+ A- Підписатися

Підконтрольний Росії “Верховний суд” Криму відмовив заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерову в апеляції про зміну місця проведення розгляду справи.

Про це на своїй сторінці у мережі Facebook повідомила донька Ільмі Айше Умерова.

Його захист клопотав про перенесення розгляду справи в “Бахчисарайський райсуд”.

“Підсумок, як завжди, очікуваний. Апеляцію Ільмі Умерова не задовольнили – проходитиме в Сімферопольському районному суді. Прокуратура непостійна, як примхлива дівчина, – спочатку розподілили в Бахчисарай, потім підтримують перенесення…”, – написала вона.

“Суд” ухвалив рішення про зміну підсудності, ґрунтуючись на лист голови “Бахчисарайського райсуду” Олени Лягіної. Вона посилається на те, що я займав керівну посаду в Бахчисарайському районі, а відтак судді цього району можуть бути зацікавленими”, – розповів сам Ільмі Умеров.

При цьому він дивується рішенню “Верховного суду” Криму і зауважує, що у Сімферополі він займав значно вищі посади.

Нагадаємо, у квітні 2016 року російська влада на півострові заборонила діяльність Меджлісу як “екстремістську організацію”.

За місяць після цього ФСБ Росії звинуватила Ільмі Умерова у зазіханні на територіальну цілісність Росії через телеінтерв’ю. У ньому заступник голови Меджлісу сказав, що Крим – це не Росія і що окуповану територію мають повернути Україні.

11 серпня 2016 року Ільмі Умерову під час розгляду “судом” в анексованому Росією Криму питання про призначення йому психіатричної експертизи стало погано. Лікарі госпіталізували його з підозрою на інфаркт. Після цього підконтрольний Росії “Київський райсуд” Сімферополя ухвалив рішення про необхідність проходження Умеровим стаціонарної судово-психіатричної експертизи. У психіатричну лікарню його перевезли 18 серпня.

7 вересня 2016 року Ільмі Умеров вийшов з клініки.

30 грудня 2016 року стало відомо, що російська окупаційна влада внесла Ільмі Умерова в список “екстремістів” і блокує його фінансові операції в Криму. 

В підконтрольній Кремлю прокуратурі Криму заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерову 21 березня вручили обвинувальний висновок по кримінальній справі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter