“Напали з ножами”: у Львові анархісти заявили про напад ультраправих

Дата: 24 Вересня 2018
A+ A- Підписатися

У Львові група з 20 осіб напала на чотирьох представників організації анархістів “Чорний стяг”. Унаслідок інциденту один з постраждалих опинився у важкому стані в лікарні.

Про це на своїй сторінці у Facebook розповіла активістка організації Марта Фендер.

Дівчина написала, що група з 20 осіб напала на людей з ножами. Пізніше в коментарі “Громадському” представник “Чорного стягу” Антон Парамбуль повідомив, що один з постраждалих – Сергій Господінін – дістав важку травму голови, ножове поранення в ділянку грудної клітки та зараз перебуває в лікарні. Також він зауважив, що розгледів на декількох нападниках футболку “Національного корпусу”.

Напад у коментарі підтвердила й інша активістка Вероніка Яблонська.

“Ми грали у футбол біля школи за цирком, коли переодягалися, побачили групу осіб у чорному одязі. Напали, били телескопами (телескопічними битами – ред.), ножами”, – сказала вона.

Унаслідок нападу дівчина отримала глибоке ножове поранення в ногу та втратила багато крові.

“Це все було дуже швидко, почали на нас нападати, ми спочатку намагалися відбиватися, але потім зрозуміли, що це не допоможе і просто почали закриватися руками. Після цього вони пішли, але через кілька хвилин знову повернулися”, – розповіла інша постраждала Олександра Омеляш.

Інформацію щодо нападу підтвердили в лікарні та в поліції. Медики заявили, що Господінін підключений до апарату штучного дихання, а правоохоронці зауважили, що працюють на місці події. Пізніше у прес-службі прокуратури Львівської області повідомили, що за фактом нападу порушили кримінальну справу за статтею про хуліганство. 

Представники ультраправих організацій, яких звинуватили у нападі активісти, поки ситуацію не коментували. 

Це не вперше, коли представники “Чорного стягу” заявляють про напади на себе. У травні вони розповіли, що невідомі напали на двох активістів “Чорного стягу”, а також поранили ножем випадкового перехожого. А за декілька тижнів до цього напали на активіста “Екологічного опору” та ветерана АТО Родіона Багаєва.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter