“Укртелеком” відбив потужну кібератаку

Дата: 29 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Українська телекомунікаційна компанія “Укртелеком” 28 березня зазнала потужної кібератаки.

Про це повідомили на сторінці оператора у фейсбуку.

Джерело: Укртелеком

“ІТ та технічні фахівці Укртелекому відбили потужну кібератаку. Наразі критична інфраструктура і мережа компанії працюють у робочому режимі, послуги надаються в усіх областях, крім Луганської. Тимчасово відсутні послуги в Мелітополі. Тривають відновлювальні роботи”, – йдеться в повідомленні.

Голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь написав на власній фейсбук-сторінці, що під час ворожої кібератаки задля збереження мережевої інфраструктури та продовження надання сервісів ЗСУ, іншим військовим формуванням та користувачам критичної інфраструктури “Укртелеком” тимчасово обмежував надання послуг для більшості приватних користувачів та бізнес-клієнтів.

Він також пояснив, що зв’язок в Україні неможливо вимкнути, перебивши кабель, оскільки українські мобільні оператори доклали чималих зусиль для забезпечення стабільної роботи мереж.

“За попередні два роки були здійснені серйозні інвестиції, вкладені значні кошти для резервування ліній та забезпечення їх максимально швидкого відновлення”,написав Щиголь у фейсбуку.

На його переконання, ворог не відмовиться від планів знищити українську інфраструктуру у сфері зв’язку, адже це – важлива складова донесення правдивої інформації про те, що відбувається в країні, зокрема й до тимчасово окупованих територій. Проте українські зв’язківці чинитимуть опір.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що українські ЗМІ масово зазнають ворожих кібератак. 

Зафіксовано численні DDoS-атаки на сайти українських онлайн-медіа та громадських організацій, які висвітлюють війну Росії проти України. Хакерських атак зазнали сайти “Суспільного”, НВ, 5 каналу, “Бабеля”, луцький сайт “Конкурент”, видання “Полтавська хвиля”, сайт херсонської газети “Новий день”, фінансове видання Minfin.com.ua, херсонське видання МОСТ, сайт телеканалу “Еспресо” тощо. Водночас ІМІ фіксує фішингові атаки на українські редакції та журналістів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter