Українські військові звільнили вже 1534 населені пункти

Дата: 04 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Українські військові деокупували 1534 населені пункти. 

Про це на брифінгу розповів заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

Ілюстраційне зображення. Фото: Darek Davis

Лише на Харківщині звільнили 483 населені пункти. 

За словами Тимошенка, на звільнених від росіян територіях уже організували 1445 гуманітарних штабів. Із загальної кількости звільнених пунктів, розмінувати встигли вже понад пів тисячі, роботу Національної поліції відновили у 1,2 тисячі з них, а органи місцевого самоврядування запрацювали в 1508.

На звільнених територіях відновили роботу й 933 медичних заклади,  у 981 населеному пункті запрацювали навчальні заклади, у більш ніж тисячі люди вже отримують послуги соціального захисту, а мешканців 922 населених пунктів забезпечено фінансовими послугами. 

Щодо критичної інфраструктури, то в майже 70% населених пунктів відновили газопостачання, у 976 – електропостачання, у майже тисячі – водопостачання, а у 950 населених пунктів тепер є ще й інтернет та мобільний зв’язок. 

Нагадаємо, що на деокупованій Харківщині продовжують документувати воєнні злочини. Так, нещодавно в селищі Великий Бурлук, правоохоронці виявили катівню російських військових. Окупанти переоблаштували відділ поліції в укріплену базу, де знущалися з цивільних місцевих жителів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter