Українські суди масово розглядатимуть справи щодо геноциду РФ – очільник Верховного Суду

Дата: 05 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Українські суди незабаром почнуть масово розглядати кримінальні провадження щодо воєнних злочинів РФ, що стосуються геноциду українського народу.

Про це повідомив голова Верховного Суду Всеволод Князєв у суботу у Львові під час міжнародній конференції “United for justice”, інформує Інтерфакс-Україна.

Він переконаний, що “незабаром ці справи в судах стануть масовими”, і правова система вже повинна кваліфікувати ті чи інші дії.

За його словами, існує дві точки зору щодо суб’єкта цього злочину. Згідно з однією з них, суб’єктом злочину щодо геноциду може бути тільки вище військово-політичне керівництво, яке віддавало накази на знищення нації, за іншою ж версією, притягати до відповідальності можна кожного солдата, який вбивав українців, будучи переконаним у тому, що української нації не існує.

“Не буває, на мій погляд, тільки виконавців або тільки організаторів цих злочинів… Тому так складно буде визначитися в суді із суб’єктом цих злочинів… Усі ці злочини мають дуже складну структуру”, – пояснив Князєв.

Він розповів, що наразі в українському суді розглядають тільки одну справу щодо геноциду – в одному з судів Києва.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter