Українські слідчі повідомили про підозру трьом учасникам “самооборони Севастополя”

Дата: 06 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Прокуратура Автономної Республіки Крим повідомила про повідомлення підозри трьом учасникам незаконного збройного формування “Самооборона Севастополя”. Чоловікам інкримінують порушення ч. 2 ст. 260 КК України і Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань. .

Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

Прокуратура АРК стверджує, що двоє з підозрюваних починаючи з лютого 2014 року були учасниками “самооборони Севастополя” в складі структурного підрозділу “Нічні вовки”. Підозрювані, бувши озброєними, здійснювали “контрольно-пропускний режим” на незаконно створеному блок-посту “Бельбек” поблизу Севастополя.

Повідомляється, що водночас вони незаконно перевіряли документи громадян, обшукували транспортні засоби та брали участь у затриманні проукраїнськи налаштованого населення півострова.

Третій підозрюваний разом з іншими “самооборонівцями” зі зброєю патрулював вулиці Севастополя, перевіряв документи громадян. Крім того, він брав участь у розгоні мітингів, що відбувалися на півострові.

Санкція інкримінованої статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Відомство не оприлюднило імен та прізвищ підозрюваних.

Раніше ZMINA повідомляла, що прокуратура АРК спільно з Нацполіцією автономії ідентифікувала й встановила анкетні дані понад 1 300 учасників “самооборони Криму”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter