Українські підлітки долучились до створення анімаційного серіалу про секс-освіту

Дата: 03 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Фонд ООН у галузі народонаселення в Україні, спільно з креативною агенцією ISD Group у співпраці з українськими підлітками створили анімаційні ролики про сексуальну освіту для молоді. 

Ролики можна переглянути на сторінці проєкту.

Головний герой кампанії – Пубертат

У перших трьох серіях розповідатимуть про стосунки на відстані, про людей з інвалідністю та про людей, які живуть з ВІЛ. Головним героєм кампанії є гендерно нейтральний персонаж Пубертат, який переживає підліткову кризу. 

На кульмінаційному моменті у ролику з’являється режисер або режисерка, які змінюють хід подій: вносять свої правки та дають рекомендації, щодо подальшого сюжету. Саме вони уособлюють підлітка, який пише продовження сценарію у коментарях.

“Ми вирішили, що переможців обиратимуть самі підлітки. Лайками. Механіка голосування є вигідною для всіх — такий собі “win-win”: по-перше, ніхто не знає краще за підлітків, що є круто, а що ні. Розуміння того, що твою думку поважають і цікавляться нею, робить весь двіж значно цікавішим! А по-друге, голосування дозволяє залучити друзів і знайомих – і про Пубертата дізнається ще більше підлітків. Це те, що треба проєкту про сексуальну освіту”, — коментує креативна копірайтерка Юля Івакіна.

У Фонді ООН у галузі народонаселення нагадують, що середній віковий діапазон початку статевого життя в Україні — 14,4 року у хлопців і 15,1 у дівчат. У Нідерландах, до прикладу, де сексуальна освіта починається з 4 років, вік сексуального дебюту — 18,1 року.

Цього року рівно за місяць петиція про впровадження обов’язкового статевого виховання у закладах освіти набрала необхідну кількість голосів. Згодом МОН надало дві різні відповіді на ці прохання. 

Нагадаємо, що Міносвіти проведе експертизу підручника “Основи здоровʼя”, в якому потерпілих від насильства звинувачують у провокації. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter