Українські артисти заспівали на підтримку ЛГБТ-людей

Дата: 15 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Українські артисти, серед яких Сергій Бабкін, Аліна Паш, YUKO, Constantinе, KRUTЬ, Gurt [O], Latexfauna, заспівали пісню – мінфест толерантності на підтримку ЛГБТ-людей.

Про це повідомили на сторінці “КиївПрайду”.

РІЗНІ РІВНІ: Українські співаки та співачки заспівали Маніфест Толерантності на підтримку ЛГБТ+. Проєкт інтерактивний і…

Опубліковано KyivPride Пʼятниця, 15 травня 2020 р.

За словами творців, манфест толерантності – це перша у світі музична колаборація на тему рівних прав для ЛГБТ-людей, до якої може долучитися кожен охочий та заспівати з відомими артистами. Для цього досить перейти на сайт www.riznirivni.com.ua та дотримуватися інструкцій. На сайті проєкту запустилу інтерактивну мапу, де показують усіх українців, які долучилися до проєкту. Водночас автори маніфесту наголошують, що не збирають персональних даних та не передають місця перебування особи, яка їх підтримала. 

Також, записавши свій голос на платформі проєкту, людина отримає персоналізований варіант пісні “Різні.Рівні” із власним голосом наприкінці, яку можна завантажити собі або поділитися з друзями в соціальних мережах.

Нагадаємо, що у зв’язку із глобальною пандемією коронавірусу та запровадженням карантинних заходів в Україні, організатори перенесли проведення ПрайдМісяця та Маршу рівності – 2020 на невизначений термін. 

Як відомо, досі у своїй країні ЛГБТ-українці стикаються з виявами дискримінації в навчанні, роботі та звичайному житті. Хоча більшість громадян доброзичливо ставиться до представників, наприклад, інших національностей, але в більш ніж половини з них ЛГБТ-люди викликають настороженість. За словами експертів, негативне сприйняття українцями ЛГБТ-співгромадян спричинене тим, що лише 4,9% опитаних мають серед своїх знайомих геїв, лесбійок, бісексуалів або трансґендерів.

Тільки за минулий рік експерти налічили 320 випадків дій на ґрунті гомофобії, трансфобії, дискримінації, а також інших порушень прав ЛГБТ в Україні. Нещодавно в Житомирі група осіб зґвалтувала, пограбувала та катувала 19-річного трансґендерного хлопця. Однак поліція наразі розслідує справу за статтею “Грабіж”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter