Українська IT-армія за два тижні заблокувала понад 450 російських онлайн-ресурсів

Дата: 29 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Українська IT-армія за останні два тижні заблокувала понад 450 російських онлайн-ресурсів. Кібератака від української IT-армії вивела з ладу головну фінансову установу Росії – Центральний банк.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

Фото з відкритих джерел

Мінцифри зазначає, що активісти кіберфронту продовжують виводити з ладу онлайн-ресурси ворога, розхитувати важливі сфери життя РФ та послаблювати економіку загарбника.

Через кібератаку українських айтівців на Центральний банк РФ установі довелося вимикати свої сервіси та обмін електронними документами.

Крім того, активісти кіберфронту атакували інтернет-ресурси політпартії пропагандистів “Справедливая Россия – Патриоты – За правду”.

Також фахівці IT-армії зупинили роботу вітчизняних російських аналогів банківських сервісів, через які росіяни досі могли оформлювати міжнародні віртуальні картки й переказувати гроші. Українські спеціалісти заблокували російський сервіс пошуку роботи SuperJob на окупованих територіях, а також рітейл-компанію DNS, яка дозволяла росіянам безперешкодно незаконно імпортувати українські товари до РФ.

Активісти кіберфронту по черзі виводили з ладу великі російські медіа – ТАСС, РІА Новости, МК та їхні окремі проєкти.

Нагадаємо, що протягом шести місяців повномасштабної війни урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA зареєструвала 1 123 кібератаки.

Найчастіше хакери атакували уряд і місцеві органи влади. Також серед основних цілей – комерційні та фінансові установи, органи сектору безпеки й оборони, підприємства енергетичного сектору, транспортної галузі та телекомунікації, тобто вся інфраструктура, яка працює для життєзабезпечення населення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter