Українсько-турецький фільм про катастрофу МН-17 отримав нагороду фестивалю “Санденс”

Дата: 31 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Українська режисерка Марина Ер Горбач отримала нагороду за найкращу режисуру в конкурсній програмі World Dramatic Competition фестивалю “Санденс” за фільм “Клондайк”. Стрічка розповідає про життя сімейної пари та те, як катастрофа “боїнга” МН-17 вплинула на нього. 

Про це повідомили організатори фестивалю. 

“Клондайк” – стрічка, яку створили спільно Україна та Туреччина. У центрі сюжету історія пари Ірини та Анатолія, які живуть у селі Грабове Донецької області та чекають народження першої дитини. Однак, коли проросійські бойовики захоплюють населений пункт, сім’я не залишає домівку, а невдовзі опиняється в епіцентрі подій авіакатастрофи рейсу MH-17.

“Хвилююче кіно, ретельно оформлене, вишукано побудоване і прекрасно виконане. Це фільм про вибір, який ми робимо в часи, коли світ розриває на шматки”, – схарактеризував стрічку один із членів журі Ендрю Хей.

“Я сподіваюся, що ця нагорода ще більше приверне уваги до ситуації в Україні. Я знаю, що ще будуть додаткові покази всіх переможців. І попереду в нас європейська прем’єра на Берлінському фестивалі. І це дуже хороше поєднання цільової аудиторії, яка цікавиться авторськими фільмами”,розповіла режисерка Марина Ер Горбач

В український прокат “Клондайк” має вийти у 2022-му.

Цьогоріч на фестивалі “Санденс” нагороду за режисуру отримав ще один фільм про Україну. Стрічка “Будинок зі скла”, створена спільно Данією, Швецією, Фінляндією та Україною, розповідає про соціальних працівників на сході, які працюють з дітьми. Режисеркою картини стала Сімона Леренга Вільмонта.

“Санденс” – один з найпрестижніших кінофестиваль незалежного кіно у світі, який проводять щороку наприкінці січня в місті Парк-Сіті в американському штаті Юта.  

Фотографія обкладинки: фейсбук-сторінка Klondike / Клондайк

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter