Україні передали препарат для лікування коронавірусу

Дата: 03 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

У п’ятницю до регіонів України надішлють 2250 упаковок препарату “Плаквеніл”, який застосовують під час важких та вкрай важких форм коронавірусної хвороби.

Про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив в ефірі політичного ток-шоу “Право на владу” 2 квітня, повідомляє Урядовий портал.

“У нас уже готовий відповідний розподіл. Нам передали 3 тис. упаковок препарату. 2250 будуть відправлені в регіони, а 750 залишаються в Києві для швидкого реагування. Завтра буде фізично підписано договір з УкрМедПостач, і вже завтра ліки поїдуть в області”, – заявив Максим Степанов.

Як додав міністр охорони здоров’я, “Плаквеніл” – один з кількох препаратів, що містить активну речовину гідроксихлорохін, яку застосовують під час лікування коронавірусу. Саме тому МОЗ веде перемовини з іншими компаніями щодо постачання цього препарату.

“Наступного тижня ми отримаємо достатньо цих ліків, щоб потенційно лікувати до 20 тис. пацієнтів”, – підкреслив Максим Степанов.

Водночас у пресслужбі Кабміну наголошують, що наразі не існує ліків проти коронавірусної хвороби COVID-19, пацієнтам надається симптоматичне лікування. Зокрема, “Плаквеніл” застосовують у разі важких та вкрай важких форм коронавірусної хвороби.

“Зауважимо, будь-яке використання цього лікарського засобу в лікуванні COVID-19 вважається використанням поза зареєстрованими показаннями – off-label (тобто за відсутності такого затвердженого показання, як хвороба, спричинена COVID-19, в інструкції для медичного застосування). Препарат не рекомендовано купувати в аптеках без рецепта лікаря. Самолікування може бути небезпечним для здоров’я людей”, – зазначають у Кабміні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter