Українців закликають долучитись до акції вшанування Героїв Небесної сотні

Дата: 18 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

У Києві на Алеї Героїв Небесної сотні відбулась акція “Ангели пам’яті”, присвячена вшануванню пам’яті вбитих під час Революції гідності людей. 

Про це повідомляє “Укрінформ”. 

Цьогоріч акція стартувала із сільської школи у Вінницькій області ще наприкінці січня. У Києві  близько 70 людей зібрались 18 лютого біля меморіалу на честь Героїв Небесної сотні та поклали квіти на пам’ятні плити. На деревах неподалік меморіалу розвісили паперові ангели, які є символом акції. 

“Ангели пам’яті” у 2014-му в Києві започаткували українська співачка та діячка Анжеліка Рудницька та мистецька агенція “Територія А”. За цей час до акції приєднались у багатьох містах, зокрема у Вінниці, Краматорську, Івано-Франківську, Луцьку, Одесі, Рівному, Харкові, Херсоні, Хмельницькому, Чернівцях.

Акція “Ангели пам’яті” у 2020-му у Вінниці. Фото: Вежа

“На першу акцію, яку я придумала, прийшли близькі друзі, з якими ми поруч в житті і на Майдані. Тоді ми не знали, що з маленької ініціативи однодумців акція переросте у всесвітню, яку будуть підтримувати українці від Австралії до Бразилії, від Швейцарії до США, від Норвегії до ПАР”,розповідає Рудницька. 

Цьогоріч за кордоном акція відбудеться у Болгарії, Греції, Латвії, Португалії, США, Туреччині та Швейцарії. 

Організатори закликають усіх охочих приходити 18–20 лютого до пам’ятних місць у своїх містах та вшановувати пам’ять Небесної сотні.

Нагадаємо, щорічно 20 лютого в Україні відзначають День пам’яті Героїв Небесної сотні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter