Українці вважать, що влада має розробляти військовий сценарій повернення окупованого Росією Криму та Сходу України

Дата: 11 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Більшість опитаних респондентів вважають, що за власні території необхідно боротися. 

Це показали результати соціологічного опитування Info Sapiens, яке було проведене на замовлення Школи політичної аналітики НаУКМА. 

Майже 60% громадян України переконані, що слід продовжувати боротьбу за окуповані території як Донецької та Луганської областей, так і Кримського півострова (58,6% та 58,8%, відповідно).

 

Також більшість опитаних респондентів вважають, що Україна має розробляти військовий сценарій повернення окупованих територій Донбасу та Криму (51,8% та 46,2%, відповідно). Дослідники відзначають, що ці показники зросли у порівнянні з результатами опитування минулого року.

 

Більшість респондентів у Києві, на Півночі, Заході та Центрі України висловилися за такі дії держави. На Півдні зберігається паритет у цьому питанні, а Схід – проти, кажуть дослідники.
 

Польовий етап соцопитування тривав з 6 по 27 липня 2021 року. Опитування проводилося в межах всеукраїнського Омнібусу Info Sapiens з донабором респондентів.

Соціологи провели 1 000 особистих інтерв’ю вдома у респондента з використанням планшетів (САРІ) та здійснили 1 000 телефонних інтерв’ю (САТІ). 

У дослідженні немає даних з тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим та частини Донецької та Луганській областей. Максимальна теоретична похибка не перевищує 2,2%.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter