Українці надіслалали в чатбот “єВорог” майже 5 тисяч заявок про колаборантів

Дата: 15 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Українці активно користуються чатботом “єВорог”. Туди надіслали вже 4 782 заявки про підозру людей у колабораціонізмі. Наразі інформацію перевіряє Служба безпеки України.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації.

Фото: Depositphotos

“Ми вже отримали в чатбот 4782 заявки про підозру людей у колабораціонізмі. Інформацію передали СБУ, де все перевірять. Вдячні кожному, хто долучається до народної розвідки”, – інформує пресслужба установи.

Як зазначають у Мінцифри, державні зрадники перебувають не лише на окупованих територіях країни, а й на підконтрольних Україні. Вони всіляко допомагають окупантам нищити наші домівки, корегують вогонь, організовують референдуми, “зливають” дані, допомагають росіянам та агітують українців підтримувати Путіна.

Щоб повідомити про ймовірних зрадників, слід надіслати фото чи відео підтвердження або описати текстом, чому ця людина може бути колаборантом. Після цього слід видалити листування з чатботі.  

Нагадаємо, у березні Мінцифри запустило у телеграмі чатбот “єВорог”. Окрім інформації про поплічників окупантів, у ньому можна відправити точну геолокацію розташування чи інформацію про пересування російської техніки або загарбників.

У чаті передбачена можливість обрати види військ чи техніки окупанта із запропонованого списку або вписати самостійно; вказати, скільки саме було окупантів чи техніки; надіслати заявку без фото чи відео тощо. Усі дані щодо ворога, в разі їх достовірності, передають Збройним силам України.

Також у чатботі є можливість повідомляти про вибухонебезпечні предмети та місце знаходження російських солдат.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter