Українці надають перевагу захисту країни над пріоритетом свободи слова — опитування

Дата: 02 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Жителі центральних і західних областей України на тлі повномасштабної агресії Росії надали перевагу захисту держави над пріоритетом дотримання свободи слова.

Про це свідчать результати опитування Фонду “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва.  

Джерело: pexels.com

Думки, що захист держави від дезінформації зараз є важливішим за свободу слова, притримуються 65% опитаних.

Дотримання свободи слова є пріоритетом для 22%.

Джерело: dif.org.ua

Водночас 51% не погодилися з тим, що заради наведення порядку в Україні можна тимчасово обмежити свободу слова, висловили згоду з таким рішенням, якби воно було ухвалене владою, 35% респондентів.

 
Джерело: dif.org.ua

Опитування методом face-to-face проведено Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з Центром політичної соціології за підтримки John Fell Oxford University Press Research Fund впродовж 7–15 травня 2022 року.

Загалом було опитано 1000 респондентів за вибіркою, що репрезентує доросле населення семи західних (Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Чернівецька) та чотирьох центральних (Вінницька, Кіровоградська, Хмельницька, Черкаська) областей України.

Вибірка репрезентативна за такими показниками, як стать, вік, тип поселення та область проживання. Максимальна випадкова похибка вибірки не перевищує 2,2%.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter