Українці можуть замовити міжнародну доставку посвідчення водія вже у 17 країнах

Дата: 19 Січня 2024
A+ A- Підписатися

З 19 січня українці можуть замовити міжнародну доставку посвідчення водія вже у 17 країнах Європи. Від сьогодні до країн, де ця послуга вже була доступною раніше, додалися Болгарія, Франція, Нідерланди, Туреччина та Австрія.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Фото: ТСН

“Це одна з найпопулярніших сервісних послуг МВС за кордоном, тому ми постійно працюємо над розширенням списку країн, де вона буде доступною”, – зазначив міністр.

Раніше міжнародну доставку посвідчення водія вже запустили в Польщу, Німеччину, Угорщину, Молдову, Словаччину, Румунію, Іспанію, Литву, Латвію, Естонію, Чехію та Італію.

Ця послуга актуальна для тих українців, які хочуть обміняти своє посвідчення, отримане вперше на 2 роки, загубили чи пошкодили, або змінили персональні дані.

“За майже 3 місяці від запровадження сервісу, отримали вже близько 3 тисяч заявок на виготовлення водійських документів. Найбільший попит на цю послугу – у Польщі”, – розповів Клименко.

Тож, щоб замовити таку міжнародну доставку, необхідно увійти в Кабінет водія. Далі авторизуватись та виконати такі дії:

  • вказати причину обміну посвідчення;
  • обрати міжнародну доставку;
  • ввести адресу отримання замовлення;
  • сплатити за послугу.

Далі заявка на обмін надходить до сервісного центру МВС, де її обробляє адміністратор Виготовлене посвідчення водія забирає державне підприємство “ІНФОТЕХ” та передає “Укрпошті”. Поштовий оператор відправляє за кордон готовий документ на вказану адресу. Міжнародна доставка здійснюється близько 15 днів.

Нагадаємо, що влітку 2023 року Кабінет Міністрів вніс зміни, щоб внутрішньо переміщені особи могли отримувати водійське посвідчення без документів, які підтверджують задеклароване/зареєстроване місце проживання.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter