Україна в ОБСЄ закликала Росію піти з Донбасу

Дата: 04 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Українська сторона закликала Росію виконати свою частину зобов’язань перед самітом у Нормандському форматі і Тип зустрічей у чотиристоронньому форматі (Україна – Німеччина – Франція – Росія) щодо вирішення збройного конфлікту на сході України. та забрати своїх найманців і техніку з Донбасу.

Про це на засіданні Постійної ради ОБСЄ заявив заступник постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Лоссовський, передає Укрінформ. 

Лоссовський наголосив, що конфлікт в Україні триватиме, доки Російська Федерація не припинить окупації частини території та не виведе свої збройні сили з Криму, збройні формування, а також бойовиків та техніку з Донбасу.

“Погодивши базований на так званій “формулі Штайнмаєра” текст, Україна завершила свою частину роботи напередодні саміту “нормандської четвірки”. Зараз настав час, щоб інша сторона – Росія – зробила свій внесок і пішла з Донбасу. Ми сподіваємося на конкретні рішення на майбутньому саміті “нормандської четвірки” щодо мирного врегулювання та відновлення суверенітету України на Донбасі, а також на повне та сумлінне виконання цих рішень Росією”, – заявив він. 

Нагадаємо, що 2 жовтня Україна погодила так звану “формулу Штайнмаєра” щодо виборів на окупованому Донбасі. Підписали її на переговорах Тристоронньої контактної групи в Мінську, де також домовилися про розведення сил у Петрівському та Золотому. Інформацію про підписання так званої “формули Штайнмаєра” в українському суспільстві сприйняли неоднозначно, проте міжнародні партнери привітали цей крок. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter