Україна та РФ провели обмін полоненими – додому повернулися 52 українці

Дата: 29 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Між Україною та РФ відбувся черговий обмін полоненими. Українська сторона повернула додому 50 українських військових та двох цивільних.

Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Звільнені з полону українці. Джерело: телеграм-канал Андрія Єрмака

“Провели черговий обмін полонених. Вдалося звільнити 52-х наших людей – офіцерів, медиків, сержантів та солдат”, – йдеться в повідомленні.

Серед звільнених – 12 нацгвардійців, зокрема два Азовці, 18 представників Військово-Морських сил, 8 воїнів Держприкордонслужби, 9 бійців Тероборони, 3 – ЗСУ. Ще двоє – цивільні.  

Як повідомив голова Офісу президента, у межах обміну вдалося звільнити начальника хірургічного відділення військового шпиталю Маріуполя, який був на Азовсталі та молодого військового хірурга 65-го військового мобільного шпиталю. 

Також звільнили морського піхотинця, дружина якого нещодавно вийшла з полону, добровольця з Маріуполя із символічним прізвищем Москва,  моряка з острова Зміїний, воїнів, які були взяті росіянами в полон у Чорнобильській зоні, та багатьох інших. 

Нагадаємо, 26 жовтня у межах чергового обміну полоненими вдалося звільнити десятьох українських захисників та повернути тіло загиблого американського добровольця, який воював на боці України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter