Україна розслідує щодо 59 російських артистів незаконний в’їзд до Криму – СБУ

Дата: 17 Березня 2021
A+ A- Підписатися

Стосовно 59 російських артистів, які відвідували тимчасово окупований Крим, ведеться розслідування в межах кримінального провадження.

Про це  у відповідь на інформаційний запит “Крим.Реалії” повідомила Служба безпеки України.

Українські слідчі ведуть розслідування за статтею КК України про “порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї”. Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Зокрема, йдеться про артистів зі списку, складеного Ізраїльською асоціацією акторів “Маген”. Її представники раніше заявили, що через адвокатів звернулися до СБУ з проханням розпочати кримінальне провадження щодо російських знаменитостей, які відвідували Крим з гастролями.

Крайова рада українців Криму (КРУК) також вимагає від правоохоронних органів України розслідувати факти незаконного відвідування окупованого півострова російськими діячами культури.

Ізраїльська асоціація акторів “Маген” хоче заборонити гастролі в Ізраїлі російським зіркам, які незаконно відвідували Крим, а саме в’їжджали туди з Росії, не пройшовши українського прикордонного і митного контролю. У стоп-листі ‒ 59 знаменитостей.

Водночас асоціація акторів “Маген” звернулася до голови Спілки кінематографістів Росії, російського режисера Микити Михалкова, а також до Гільдії акторів Росії з проханням “запобігти пропаганді анексії Криму і припинити порушувати закони України”. Відкритий лист опубліковано на її офіційному сайті.

Асоціація акторів також опублікувала список імен членів гільдії та артистів естради, які вже відвідували Крим і які планують приїхати на півострів з гастролями у 2021 році.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter