Україна просить ООН негайно скликати засідання Радбезу через ракетні удари РФ

Дата: 23 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Президент Володимир Зеленський доручив послу України в ООН вимагати скликання засідання Ради безпеки через російські ракетні удари в середу.

Про це він написав у твіттері.

“Я доручив нашому послу в ООН вимагати скликання термінового засідання РБ ООН у зв’язку із сьогоднішніми російськими ударами”, – повідомив Зеленський.

Він наголосив, що вбивства мирних жителів, руйнування цивільної інфраструктури є актами терору та Україна продовжує вимагати рішучої реакції міжнародної спільноти на ці злочини.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Росія має бути визнана терористичною державою в усьому світі. 

“Росія відзначає своє визнання терористичною державою новим ракетним терором проти столиці України, інших міст. Для тих, хто ще сумнівався, має бути зрозуміло: Росія має бути визнана терористичною державою в усьому світі, а Україна має якомога швидше отримати всі необхідні системи ППО”, – написав він у твіттері.

Росія завдала чергового масованого ракетного удару 23 листопада по Києву та інших українських населених пунктах. У Києві загинули три людини, ще семеро поранені.

Як відомо, 23 листопада Росія вчергове завдала масованого ракетного удару по об’єктах критичної інфраструктури України з літаків стратегічної авіації та кораблів Чорноморського флоту.

Загалом, за даними Повітряних сил, ворог випустив близько 70 крилатих ракет Х-101/Х-555, “Калібр”.

Російські ракети атакували 16 об’єктів інфраструктури України, внаслідок атаки загинуло шестеро людей, 36 – постраждали.

Після атак по всій території України відбуваються тривалі відімкнення світла, у Києві в багатьох районах немає води. Зникло світло також і в Молдові.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter