Україна просить ОБСЄ звернути увагу на свободу руху через адміністративний кордон із Кримом

Дата: 24 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

Україна закликає Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ приділити увагу питанню свободи пересування через адміністративний кордон Криму з материковою Україною.

Про це, зокрема, заявив Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євген Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ, повідомляє “Укрінформ”.

Євген Цимбалюк

Він наголошує, що під прикриттям обмежень на поїздки через COVID-19 російська окупаційна адміністрація жорстко обмежила пересування для громадян України в Крим і з Криму.

“І це також те, на що слід звернути увагу СММ. Ми очікуємо, що Місія продовжить роботу над своїм минулим тематичним звітом про свободу пересування через адміністративний кордон із Кримом, який публікувався в червні 2015 року”, – сказав Цимбалюк.

Раніше в Роспотребнадзорі повідомляли, що за період із червня 2021 року в Крим не пропустили 340 осіб із території материкової України.

У вересні Кабінет Міністрів України ухвалив зміни до постанови, що встановлюють нові карантинні правила для запобігання поширенню COVID-19. Зміни також торкнулися перетину адміністративного кордону Криму з материковою частиною України.

Влада України відновила в серпні тестування на коронавірус і внесла низку інших змін у правила перетину адмінкордону.

Міністерство охорони здоров’я України пропонує кримчанам вакцинуватися на материковій частині країни препаратами, що вже пройшли сертифікацію ВООЗ, у шести пунктах в Херсонській області.

На початку вересня Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України оприлюднило карти з маршрутами та адресами пунктів вакцинації від COVID-19 для кримчан, які перетинають адміністративний кордон із материковою Україною через КПВВ “Чонгар” і КПВВ “Каланчак”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter