Україна обмірковує, що робити із “судовими” рішеннями, які незаконні “судді” ухвалювали під час окупації Криму, – Ташева

Дата: 24 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Українська влада обмірковує, що робити з реєстрами та “судовими” рішеннями стосовно громадян України в тимчасово окупованому Криму після деокупації півострова. 

Про це  під час першого парламентського саміту Кримської платформи в Загребі 24 жовтня заявила постійна представниця президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева, передає кореспондент видання ZMINA.

Таміла Ташева

За її словами, через незаконні дії Російської Федерації в тимчасово окупованому Криму “суди” ухвалили близько 1 млн рішень, приблизно 100 тисяч – вироки в кримінальних справах.  

“Наразі ми усвідомлюємо, що наша правоохоронна система та судова гілка влади не зможуть ефективно переглянути таку кількість рішень. Отже, для нас важливо задати рамку, які “судові рішення” ми переглядаємо, а які, якщо вони не є спірними, детально не переглядатимуться”, – пояснила Таміла Ташева. 

Водночас вона додала, якщо певне рішення “суду” порушує права людини, то воно буде переглянуте. 

Таміла Ташева також повідомила, що після деокупації Кримського півострова до відповідальності притягуватимуть топпосадовців, що працюють в окупаційних адміністраціях.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter