“Україна без сміття” на карантині забиратиме вторсировину кур’єром

Дата: 20 Березня 2020
A+ A- Підписатися

“Україна без сміття” з 21 березня на час карантину закриває станції із приймання вторсировини для відвідувачів, але запускає послугу “УБС-кур’єр”, за допомогою якої забиратиме вторсировину в громадян за місцем проживання.

 

Про це організація повідомила виданню ZMINA.

“Станція зачинена для відвідувачів, але це не привід сидіти із захаращеним балконом: містом курсує бус, який забирає в людей вторсировину на переробку і неліквідні пластики на утилізацію. Умова одна: все має бути чистим і сухим. Сортувати непотрібно, можна скласти все в один пакет, на станції сортування розберуться”, – йдеться в повідомленні.

Послуга, до якої входить доставлення і досортування, коштуватиме 200 грн за один 120-літровий пакет.

Щоб замовити кур’єра, треба заповнити форму за цим лінком і почекати відповіді менеджерки. Вона з’ясує деталі для оплати і запропонує зручний часовий проміжок для вивозу пакетів.

Формування маршрутного листа може зайняти три-п’ять днів, щоб організація могла прорахували маршрут максимально оптимально.

В УБС додають, що у 120-літровий пакет (або 120-літрові поліпропіленові мішки для будівельного сміття) можна класти всі види вторсировини, які зазвичай приймали станції організації, зокрема і неліквідне сміття для безпечного спалювання.

Водночас УБС не приймає як вторсировину одяг та взуття, навіть на безпечне спалювання.

“УБС-кур’єр”  працюватиме протягом усього карантину, і якщо послуга виявиться популярною, її можуть продовжити і на потім.

Також разом із вивезенням вторсировини можна замовити доставлення екотоварів з NoWaste-крамнички, щоб навіть під час карантину робити закупи екологічно.

“Нагадуємо, що в нас працює наша постійна послуга “Пластик поштою” (http://bit.ly/35VK6gC). Вона доступна у звичному режимі без змін. Це особливо актуально для тих, хто живе в передмісті або в інших містах України”, – додають в УБС.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter