Українським біженцям продовжать термін перебування у Росії

Дата: 15 Квітня 2015
A+ A- Підписатися

Тимчасовий притулок у Російській Федерації отримали близько 330 тисяч українців. Термін тимчасового перебування вирішили продовжити до 1 серпня.

Як повідомляє “Українська правда” з посиланням на “Інтерфакс”, про це під час прес-конференції повідомив голова Федеральної міграційної служби (ФМС) РФ Костянтин Ромодановський.

Близько 330 тисяч отримали статус тимчасового притулку, дозвіл на тимчасове проживання – понад 170 тисяч“, – сказав він.

Ромодановський повідомив, що за день близько 1000-1200 українців отримують в Росії тимчасовий притулок. Не всі, хто отримав його, зможуть залишитися в Росії.

У ФМС зазначили, що термін тимчасового перебування буде продовжуватися неодноразово на наступні періоди в 90 днів, ця норма поширюється на всіх громадян України і не пов’язана з отриманням статусу біженця чи особи, яка отримала тимчасовий притулок, дозвіл на тимчасове проживання і так далі. Терміни тимчасового перебування вирішено продовжити до 1 серпня 2015 року.

Я сподіваюся, що ніяких ексцесів не відбудеться, і після 1 серпня (коли закінчується термін чинної угоди про пільговий режим) громадяни України будуть вести себе і підлягати тій же відповідальності, що і всі громадяни країн СНД“, – сказав Ромодановський.

Зараз громадяни СНД можуть перебувати в Росії до 90 діб протягом кожного півріччя (180 діб). При порушенні цього терміну до них застосовують адміністративні заходи. За даними ФМС, в РФ перебуває понад 2,4 мільйона громадян України.

Нагадаємо, у звіті антидискримінаційного центру “Меморіал” зазначено, що роми, які виїхали із зони АТО на територію Росії, відчувають подвійну дискримінацію – як представники ромської меншини і як біженці з України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter