Українських педагогів навчать працювати з “сонячними” дітьми

Дата: 05 Травня 2015
A+ A- Підписатися

Близько 330 тисяч гривень, зібраних під час благодійної акції, піде на навчання українських педагогів роботі з дітьми із синдромом Дауна у рамках програми інклюзивної освіти.

Як повідомляє прес-служба всеукраїнської благодійної організації “Даун Синдром”, протягом трьох місяців благодійної акції “Срібна монетка”, ініційованої організацією, вдалося зібрати 322 366, ​47 грн. Кошти підуть на те, щоб допомогти дітям з синдромом Дауна втілити в життя мрію про інклюзивну освіту, а саме навчатися у загальноосвітніх, а не спеціалізованих, навчальних закладах разом зі звичайними дітьми. 

Цей непростий для України та українців рік став справжнім “вибухом” у волонтерстві та благодійності. Ми раді тому, що попри велику кількість програм, які потребують допомоги суспільства, наша “Срібна монетка” не залишилася поза увагою українців. Кожна “монетка”, зібрана цього року, є золотим вкладом у щасливе майбутнє наших “сонячних” дітей. Це геніальний приклад людяності, який вражає до сліз та дає надію на “хепі енди”, – відзначає Сергій Кур’янов, президент Всеукраїнської благодійної організації “Даун Синдром”, батько 10-річного Іллі з синдромом Дауна.

Відповідно до нових змін у законодавстві, що дозволяють відкривати інклюзивні і спеціальні групи для особливих діток, близько 300 дітей із синдромом Дауна підуть в дитячі садки уже цієї осені, тому вкрай важливо навчити українських педагогів працювати з ними. 

Моєму Глібчику уже 4,5 роки. До садочку разом зі звичайними дітками ми уже ходимо майже рік. Я бачу дуже гарні результати: син уже говорить достатньо чистою усвідомленою мовою, став більш зібраним“, – розповідає Світлана, мама 4,5-річного Гліба з синдромом Дауна.

Вона зазначає, що син швидко адаптувався та дуже подорослішав. За словами Світлани, дуже важливо, щоб такі діти могли навчатися разом з іншими.  

Зібрані кошти спрямують на створення спеціальної освітньої програми для інформаційної та методичної підтримки педагогів по всій країні, формування служби підтримки сімей, забезпечення професійної психолого-педагогічної підтримки на базі Центру раннього розвитку, проведення регіональних навчальних семінарів для батьків і фахівців; підготовку, видання та поширення відповідної літератури.

Акція тривала з 2 лютого по 30 квітня 2015 року: усі бажаючі могли кинути монетки або купюри у спеціальні бокси у відділеннях одного з українських банків або перерахувати кошти за розрахунковим рахунком чи через сайт благодійної організації “Даун Синдром”. Також організації перераховувалися кошти за оформлення у банку платіжної картки “Срібна монетка”.

Найбільше коштів перерахували у Київській області – більше 70 тисяч гривень, далі йдуть Харківщина та Одещина, які пожертвували більш ніж 30 тисяч гривень кожна.  

Нагадаємо, у березні батьки “сонячних” дітей закликали депутатів профільних комісій Київради розробити програму для дітей із синдромом Дауна. Ця програма має передбачати створення інклюзивних груп в дитячих садках, спортивних секцій та програм фізичної реабілітації для дітей з генетичними аномаліями.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter