Українське МЗС вимагає звільнити затриманих у “справі 26 лютого”

Дата: 28 Грудня 2015
A+ A- Підписатися

Міністерство нагадує про переслідування окупаційною владою кримських татар та факти примусу до депортації.

Як йдеться у заяві, міністерство “заявляє рішучий протест у зв’язку з початком судилища російської окупаційної влади над учасниками мирної акції в Сімферополі 26 лютого 2014 року“.

“Розправа окупаційних властей над захисниками рідної землі від російського агресора – цинічний виклик міжнародному праву і світовій спільноті. Політика переслідування російською окупаційною владою кримських татар, випадки насильства і жорстокого поводження з ними, факти примусу до депортації, обмеження права на віросповідання, руйнування громадських організацій і переслідування ЗМІ та журналістів перетворили Крим в острів страху і страждань його корінного народу“, – йдеться у заяві.

У міністерстві закликають припинити переслідування кримських татар на півострові та звільнити Ахтема Чийгоза, Алі Асанова, Мустафу Дегерменджі, Арсена Юнусова, Ескендера Емірвалієва і Талята Юнусова – “заручників окупаційної політики Російської Федерації щодо України“.

Нагадаємо, сьогодні до зали Верховного суду Криму не пускали родичів підсудних. Суд вперше розглядає по суті справу про “масові заворушення” 26 лютого 2014 року, які відбулися на багатотисячному мітингу під кримським парламентом за участю прихильників територіальної цілісності України та активістів партії “Русское единство”.

Сьогодні Центральний районний суд Сімферополя у цій справі засудив Талята Юнусова до 3,5 років умовно.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter