Українська молодь вважає звернення до ЗМІ найефективнішим способом захисту своїх прав

Дата: 22 Червня 2018
A+ A- Підписатися

Понад 31% опитаних українців віком від 18 до 29 років вважають звернення до медіа найефективнішим способом захисту своїх прав. У цьому питанні вони практично солідарні із середнім поколінням – 30,7% респондентів віком з 30 до 54. Серед людей старше 55 років перевагу цьому типу захисту надають 20%.

Про це свідчать результати дослідження “Права людини в Україні”.

Менш популярними серед молоді є звернення до Європейського суду з прав людини (22,1%), до українського суду (20,4%), до поліції (19,8%) та звернення до родичів (16,9%).

ЗМІ, згідно з результатами дослідження, є також головним чинником, який найбільше вплинув на формування у молоді уявлень про права людини. Цей варіант відповіді обрали понад 50% опитаних. На другому та третьому місцях – сім’я/друзі (45,7%) та інтернет / соціальні мережі (39%).

Цікаво, що на питання щодо особистого досвіду проявів дискримінації “так, і досить часто” відповіли лише 3,5% опитаних молодих українців, а  варіант “так, іноді” обрали понад 30%.

Головною ознакою, через яку в Україні люди стикаються з дискримінацією, молоді люди вважають вік (31,5%), сексуальну орієнтацію (30,3%) та інвалідність (30,1%). Найменш дискримінованими в країні, на думку молодих українців, є релігійні погляди; тільки 13% вважають, що релігійних людей в Україні обмежують у правах.

Нагадаємо, що результати дослідження “Права людини в Україні” показали, що серед української молоді половина вважає своєю головною цінністю свободу, а велика її частка менш схильна підтримувати дискримінацію різних меншин.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter