Українці зможуть звернутися за правовою допомогою на гарячу лінію

Дата: 06 Жовтня 2015
A+ A- Підписатися

В Чернівцях 3 жовтня відкрили всеукраїнський контактний центр системи безоплатної правової допомоги.

Як повідомляє сайт Координаційного центру з надання правової допомоги, кожен українець, який зателефонує до контактного центру за гарячою лінією 0 800 213 103, зможе отримати консультацію з будь-якого питання, яке стосується допомоги адвокатів за рахунок держави.

“Тут можна уточнити, хто має право на безоплатну правову допомогу чи допомогу від інших партнерських організацій. Сюди можна буде повідомити про затримання правоохоронцями. Так само тут допоможуть дізнатися адресу та телефон найближчого центру з надання безоплатної правової допомоги, або приймуть скаргу на діяльність центрів та адвокатів. Відкрити такий контактний центр нас змусив величезний попит з боку українців на послуги безкоштовних адвокатів. Адже багато хто з громадян просто не знає, куди звернутися і з чого почати”, – повідомив міністр юстиції Павло Петренко.

Приймають дзвінки та здійснюють консультації 14 фахових юристів. Очікується, що протягом року контактний центр оброблятиме приблизно 80 000 телефонних дзвінків. З початку роботи операторів центру і станом на 12:00 5 жовтня до центру надійшло 223 дзвінки. 

Гаряча лінія працює цілодобово, дзвінки в межах України безкоштовні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter